vineri, 31 august 2012

Un august în flăcări (I) - va urma

Nu. Nu e vorba de o poveste cu ilegalişti comunişti din 1944. E doar o trimitere meteo, de data aceasta.

În ceea ce priveşte preocupările noastre legate de pieţele globale, luna care a trecut a fost una aşezată. Într-atât de aşezată, încât toate previziunile de la începutul ei s-au dovedit a avea temei.

Să le luăm, ca de obicei, pe rând:



Valutele

EUR-USD: 
Euroiul se pare că s-a hotărât să o ia în sfărşt, în sus, cu o performanţă de 2,2 % , după ce retragerea de care vorbeam la începutul lunii s-a dovedit a fi doar al doilea umăr al unei mini- formaţiuni H&S inversată. Din punct de vedere tehnic, potenţialul bullish mai rezistă încă preţ de vreo sută pip, după care, o cădere înapoi spre 1,23 va creiona un H&S mai puternic, prilej de deschideri poziţionale long.
Fundamental, nimic rău nu se va întâmpla monedei unice, până cel puţin în noiembrie, din cauza unei ştiri trecută aproape neobservată de către agenţiile de ştiri, şi anume aceea a apelului administraţiei Obama de a nu se lua nicio decizie cu privire la ieşirea vreunei Grecii din euro-zone până la alegerile lor prezidenţiale. Nu avem a ne amăgi: în materie monetară, ora exactă se dă de la ei.


JPY
Zenul se luptă în continuare cu pragul de 78, şi se pare că şi-a găsit un oarecare echilibru pentru moment, în acea zonă. Netranzacţionabil, până la spargerea suportului.

ILS
Staţionează,  în aşteptarea războiului cu Iranul. Vom avea oarece focuri de artificii pe aici...

EUR-SEK

Rămâne actual ceea ce am enunţat în postarea din 1 august.

ZAR
Idem.

RON
Aşs cum previzionam la începutul lunii leul nostru şi-a revenit după atacurile speculative din iulie, însă pentru luna aceasta premizele  nu sunt chiar roze, din cauza apropierii datei de 1 octombrie la care, după cum ştim, se stabileşte nivelul cursului la care sunt raportate accizele pentru următorul exerciţiu bugetar, aşa că onor BNR va pune din nou umărul la echilibrarea bugetului şi va pune din nou leul cu botul pe labe, aşa cum ne-a obişnuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu