marți, 16 octombrie 2012

Cazul Sima

Multă lume mi-a solicitat un comentariu la adresa subiectului ce ţine prima pagină a ştirilor din ultima săptămână, recte Sima-brokerul şi mătrăşirea banilor clienţilor.

Mai întâi de toate, personajul era doar o glumă. Un oarecare cu gura mare şi cu relaţii care îi facilitau accesul la media, unde se umfla în pene de câte ori i se oferea ocazia. Nu avea nimic în comun cu îndeletnicirea de care făcea atâta caz.
Argumentez:

Orice broker, trader sau persoană care într-un fel sau altul a avut vreodată de a face cu pieţele financiare ştie din abecedarul profesiei că primul păcat capital al acestei îndeletniciri este aroganţa, şi este şi primul care este pedepsit crunt şi fără drept de apel. Or, simplul fapt că ai tupeul nemăsurat să-ţi numesti aşs-zisa firmă de brokeraj "WBS" (de la "We Beat the Street", în traducere "Noi suntem mai tari ca Wall Streetu' adică mai tari ca piaţa însăşi) denotă o aroganţă fără margini, în condiţiile în care una din axiomele profesiei spune că "PIAŢA ARE ÎNTOTDEAUNA DREPTATE".

Demonstrând astfel faptul că omul nu avea nimic în comun cu profesia de care am vorbit, nu mai rămâne decât concluzia că individul e doar un şarlatan de duzină. Punct.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu