duminică, 2 decembrie 2012

Noiembrie - decembrie: indici bursieri.

Aşa cum era de aşteptat, pieţele care au reacţionat cel mai brutal la rezultatul alegerilor din SUA au fost cele de acţiuni. Trebuie, totuşi, evidenţiat caracterul relativ al adjectivului "brutal", întrucât reacţiile au fost însemnate mai ales prin comparaţie cu celelalte pieţe, fiind oarecum normale în valoare absolută.
De notat faptul că declinul acestor pieţe a luat sfârşit odată cu publicarea datelor macroeconomice de peste ocean. Inversarea trendului mediu a fost confirmată în ultima săptămână, când indicatorii privind încredera consumatorilor şi cei ai vânzărilor de locuinţe noi au atins niveluri multianuale record.


DJIA
NIKKEI

 
DAX
Urmărind graficele de evoluţie zilnică a celor trei indici principali, putem trage nişte concluzii imediate:
1. Indicele american este cel cu potenţial maxim de apreciere în viitorul apropiat.
2. Indicele pieţei nipone pare că a reuşit să penetreze rezistenţa dată de linia superioară a canalului crescător în care a evoluat în ultima jumătate de an. Confirmarea va mai aduce un plus de 300 de puncte pentru Nikkei, într-o primă instanţă.
3. DAX se găseşte într-o zonă importantă de rezistenţă, pe care e posibil să o depăşească, dacă ţinem seama de corelaţiile globale, în ciuda faptului că a fost confirmată stoparea creşterii GDP şi în Germania. Chiar şi aşa, însă, pe DAX îl aşteaptă un prag suprem la 8100, chiar dacă va reuşi să treacă peste rezistenţa curentă de la 7500.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu