duminică, 1 iulie 2012

Pe cai, că se filmează!

Revin pe blog după o perioadă pe care am dedicat-o în mare măsură muncii de cercetare, pentru a comenta ultimele evoluţii în pieţele globale unde au loc mişcări interesante.


Luna iunie a stat sub zodia elenă în prima sa parte, când rezultatele alegerilor de aici au îndepărtat spectrul ieşirii imediate a Greciei din Euro-zone. În partea a doua a lunii atenţia s-a îndreptat asupra Spaniei şi a bail-outului bancar pe care îl solicita. Ultimele două sesiuni de tranzacţionare au fost feroce: după căderile pieţelor de joi, iniţiate de datele neaşteptat de proaste privind şomajul din Germania, noaptea a răsărit soarele pe toate pieţele la aflarea veştii că s-a ajuns la un consens în cadrul Consiliului European. Ca urmare, am avut spre exemplu vineri cea mai mare creştere a preţului la petrol zilnică din ultimii doi ani, care s-a ridicat aproape de 10%.
În afara indicilor bursieri principali, a căror evoluţie lunară a fost puternic pozitivă, ultima lumânare zilnică, survenită pe fondul unui trend descrecător, pare să semnalizeze o schimbare de trend atât în piaţa valutară a monedei europene cât şi în cele de mărfuri şi energie. Zilele care urmează sunt aşteptate să confirme acest semnal.
Sunt necesare unele consideraţii tehnice suplimentare aici, în ceea ce priveşte metalele preţioase. Şi am să mă opresc pentru exemplificare asupra pieţei argintului (prietenii ştiu de ce). Graficul zilnic este cel cunoscut cu nivelurile de suport definite într-o postare anterioară. Ceea ce vreau să scot în evidenţă este respingerea puternică în zona suportului la nivelul de 26 $/uncie, ce poate reprezenta prilejul ideal de a construi puternice lungimi pe argint în ansamblul vehiculelor investiţionale avute la dispoziţie. Este necesar a se proceda cu atenţie şi cu protejarea lungimilor iniţiale prin PUT-uri. Motivul este acela că o eventuală violare a suportului va declanşa vânzări semnificative. (Cei interesaţi vor beneficia de semnale în timp real, în privat). Creşterea pieţelor de mărfuri va fi susţinută în primul rând de revenirea monedei unice în urma ultimelor dezvoltări la nivelul Euro-zone.
Opinia personală este aceea că petrolul nu va beneficia de acelaşi suport, evoluţia acestuia fiind subminată de aspectele fundamentale prezentate într-o postare anterioară.

Cam astea ar fi, în mare, predicţiile mele pentru începutul lunii în curs. Detaliile sunt la dispoziţia clienţilor în regimul de comunicaţie obişnuit.

Vă doresc tuturor celor care vă stresaţi cu îndeletnicirea asta, o trădereală profitabilă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu